Sürücüler kar ve buzlanma nedeniyle zorluk çekti

Sürücüler kar ve buzlanma nedeniyle zorluk çekti

Şırnak’ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücü ile yayalar, yokuşlu yollarda ilerlemekte zorluk çekti.

Meteoroloji Müdürlüğünce Şırnak’ta tahmin edilen şiddetli kar yağışı bu sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Şiddetli kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, kentin yokuşlu yollarında ilerlemekte zorluk çekti. Zaman zaman araçların, yollardaki buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadıkları görüldü.

Araçlarına kar lastiği ve zincir takmayan kimi sürücüler, araçlarını itelemek zorunda kaldı. Karla birlikte etkisini gösteren sis görüş mesafesini düşürürken, akşama doğru sürücüler sis lambalarını yakarak trafikte ilerlemek zorunda kaldı.

Yokuş yoldan çıkamayan bir araç geri dönmek için manevra yaptığı sırada korku dolu anlar yaşandı.

Özellikle Ali Gaffar Okan Caddesi’nde yokuş yukarı çıkmaya çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı araçlar buz tutan yolda kayarken,  çevredeki esnaf ve vatandaşların sürücülere yardım ettiği görüldü.

Öte yandan belediye ekipleri, kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolların açılması ve araçların ilerleyebilmesi için çalışma yürütürken; vatandaşlarda damlarını, ev ve iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizlemeye çalıştıkları görüldü. Yol açma çalışmalarını vatandaşlar ilgiyle izledi.

Yapılan tahminlerde fırtınaya karşı dikkatli olunması gerektiği bildirilirken, yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı da sürücü ve yayaların dikkatli olunması gerektiği belirtildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.