Susa Şehidi Muhammed Ali Uslu’nun annesi hayatını kaybetti

Susa Şehidi Muhammed Ali Uslu’nun annesi hayatını kaybetti

​PKK tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bağlı Yolaç köyünde 1992'de katledilen 10 cami yareninden olan Şehid Muhammed Ali Uslu’nun annesi Hediye Uslu, hayatını kaybetti.

PKK tarafından Susa Camiinde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan Şehid Muhammed Ali Uslu’nun annesi Hediye Uslu (81), dün akşam saatlerinde vefat etti.

Geçirdiği kalp krizi sonrası Ankara’da özel bir hastaneye kaldırılan merhume Uslu, yaklaşık 20 gündür tedavi görüyordu.

81 yaşında vefat eden Uslu, 1992 yılında PKK tarafından Susa Camii'nde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan Şehid Muhammed Ali Uslu’nun annesiydi.

Merhume Uslu’nun, Ankara Gölbaşı Mezarlığında saat 13.00’da defin edileceği öğrenildi.

Susa Şehitleri

26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) Mahallesi’ne asker kılığında gelen PKK’liler burada katliam yapmış ve Susa Camii Katliamı PKK’nin işlediği en vahşi katliamlardan biri olarak tarihe yazıldı.

28 yıl evvel PKK tarafından tarihe kara bir leke olarak yazılan katliamda, camide bulunan Hüseyin Çetinkaya, Abdülhalik Ugaş, Hacı Ahmet Kantar, Emin Fidancı, Zeki Fidancı, Medeni Fidancı, Said Fidancı, Meki Fidancı, Muhammed Ali Uslu ve Adnan Kantar’ı kurşuna dizerek katledilmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.