Susa şehitlerini anma etkinliği başladı

Susa şehitlerini anma etkinliği başladı

PKK'nin 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde gerçekleştirdiği katliamda şehit olanlar için düzenlene anma programı başladı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyünde 1992 yılında PKK tarafından camide kurşuna dizilerek katledilen 10 Müslüman'ın şehadet yıldönümü dolayısıyla Susa-Der tarafından düzenlenen anma programı başladı.

Silvan ilçe merkezinde faaliyet gösteren Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Susa-Der) tarafında organize edilen programı saat 15.00 itibariyle başladı.

Şehitlerin katledildiği Susa köyünde düzenlenen anma programı, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı katliamın gerçekleştirildiği köy camisini ziyaretle başladı.

Ziyaretlerin ardından erkekler kabirlerin medfun olduğu mezarlıkta, kadınlar ise köyün camisinde ikindi namazını eda etti.

Namazın ardından şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Ziyaretçiler burada dua edip Yasin-i Şerif okudu. Daha sonra İbrahim Yaz, kabirlerin başında şehitlerin hayatlarından kısa kesitler sundu.

Anma etkinliği Molla M. Beşir Varol'un konuşmasıyla devam etti.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.