"Susa şehitlerinin kanı davayı bereketlendirdi"

"Susa şehitlerinin kanı davayı bereketlendirdi"

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde 26 Haziran 1992 yılında PKK'lilerce köy camisi basılarak 10 Müslüman'ın şehit edilişinin 21. Yıldönümünde gerçekleştirilen programda sorularımızı yanıtlayan Molla Enver Kılıçarslan ve Molla Mustafa Durgun,

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde 26 Haziran 1992 yılında PKK'lilerce köy camisi basılarak 10 Müslüman'ın şehit edilişinin 21. Yıldönümünde gerçekleştirilen programda İLKHA'nın sorularını yanıtlayan Molla Enver Kılıçarslan ve Molla Mustafa Durgun'un ortak çağrıları "Şehitlerin yolunu sürdürmek ve davaya ihanet etmemektir."


'Şehit kanları, davayı bereketlendirdi'
Şehit düşenler için mahzun olanların, davanın şehit kanlarıyla bereketlendiğine şahit olduğunu ifade eden Molla Enver Kılıçarslan, "Peygamberimizin (sav) Kutlu Doğumu kutlanmakta, İslami TV kanalları, İslami radyolar, dergiler ve İslami partiler yapılmasına ve kurulmasına, dava uğurunda şehit düşmelerinin bereketi vardır. Biz şehitlerimizin yolunu, davasını unutmamalıyız ve onların kanlarına hainlik etmemeliyiz. Biz zevkimizi, sefamızı bu yol için terk etmeli dünyamızı, ahiretimize feda etmeliyiz. Rabbimizin huzuruna tertemiz gitmeliyiz" dedi.


O'nun (sav) ahlakı, Kur'an-ı Kerimdi
İslam davasına gönül verenlerinin gün geçtikçe arttığını ve bunun için Allah'a hamd ettiklerini belirten Kılıçarslan, "Küfrün, fasıklığın ve fuhuşun çoğaldığı bu zamanda herkes kendine dikkat etsin. Yahudiler, Hıristiyanlar, komünistler ve Kemalistler tüm gücüyle bizi ve nesillerimizi İslam'dan uzak tutmak için çalışmaktadırlar. Onlar nesillerimizi edepsiz, hayâsızlaştırmak istemediktedirler. Nasıl ki Peygamber Efendimiz (sav) vefat ettikten sonra, Hz. Aişe validemize 'Peygamberimizin ahlakı nasıldı' diye sorduklarında, 'O'nun ahlakı Kur'an Kerimdi.' Biz de Kur'anımızı terk etmeyelim, Rabbimiz ne emrediyorsa, biz onun emirlerine sımsıkı sarılıp emirlerini yerine getirelim" şeklinde konuştu.


Hak için mücadele edenler her zaman galip oldu
Mücadele edilirken ya izzetlice sürdürmek gerektiğini ya da mücadeleyi bırakmak gerektiğini ama Susa şehitlerinin mücadeleye izzetlice devam edip şahadete kavuştuğunu dile getiren Molla Mustafa Durgun, "Bir dava oldu mu o davanın şehidi de olur, sürgün edilende olur bu da davanın… Peygamberler davalarında çok mücadele ettiler. Hz. İbrahim, Nemrut ile mücadele etti, Hz. Musa Firavun'la mücadelede bulundu. Fakat Allah-u Teâlâ her zaman dostlarıyla beraber oldu. Hak için mücadele edenler her zaman galip oldular" diye konuştu.


Gençlerimiz büyüklerine hürmet, küçüklerine merhamet etmeli
İslam davası uğruna şehit olanların davayı bereketlendirdiğini ifadelerine ekleyen Durgun sözlerini şöyle sonlandırdı; "Bizler şehitlerimizin değerini bilmemiz gerekiyor. Kardeşlerimizin kanının dökülmesi onlara ölüm değil hayat vermiştir. Benim tavsiyem, gençlerimiz ibadete sarılsın, sünnetlerine dikkat etsinler. Büyüklerine de hürmet etsinler. Peygamberimiz (sav), "Kim büyüklerine hürmet etmezse, küçüklerine de merhamet etmezse, bizden değildir" buyurmuştu. Rabbimizde, 'Benim muhabbetim o kimselere vacip olmuştur ki, onlar birbirlerine benim için sevgi duyarlar, benim için oturup kalkıyorlar ve birbirlerine benim için mallarını harcamaktadır' buyurmuştur." (Sedat Aslan/Ayetullah Turgut-İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.