Susa şehitliğinde çevre düzenlemesi yapılıyor video foto

Susa şehitliğinde çevre düzenlemesi yapılıyor video foto

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde 33 şehidin metfun olduğu kabristanda çevre düzenlemesi yapılıyor.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan Susa (Yolaç) köyünde 1992 yılında yaşanan PKK katliamında hayatını kaybedenlerin mezarının bulunduğu şehitlikte, çevre düzenlenmesi yapılıyor.

Silvan merkezde faaliyet gösteren Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Susa-Der) tarafından yapılan çevre düzenlemesinde, ziyaretçilerin daha rahat ziyaretlerini yapması için gayret sarf ediliyor.

Kabristanda 33 şehit bulunuyor

26 Haziran 1992'de PKK'liler asker kılığıyla Susa  Camii’nde katliam yaptığını hatırlatan Susa-Der Başkan Yardımcısı Muhammed Afif Çetinkaya, “Katliamda 10 Müslüman şehit oldu ve 5 kişi ise yaralandı. Olaydan sonra Silvan’da şehit olan birçok Müslüman kardeşimizi buraya defnettik. Şuan da 33 şehit bulunmaktadır. Şehit olan kardeşlerimizin mezarlarını daha önce yapmıştık ama devlet 2000 yılında o mezarların hepsini yıktı. 3 yıl önce tekrar şehit kabirlerini onardık. Şuan ziyaretçilere yönelik de çalışmalarımız bulunmakta. Lavabo, mezar etrafında duvar çalışması ve camimizde parke çalışmaları yaptık. Dernek başkanımız başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız bu çalışmalar üzerinde ciddi bir şekilde duruyorlar. Bu yıl içinde çalışmaları bitirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.