Suud Krallığı Covid-19 sonrası 3 aşamalı normalleşme sürecini açıkladı

Suud Krallığı Covid-19 sonrası 3 aşamalı normalleşme sürecini açıkladı

Suud Krallığı, Suudi Arabistan'da yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle uzun bir süredir alınan tedbirlerin ardından 3 aşamadan oluşan normalleşme sürecini açıkladı.

Normalleşme planına göre, 28-30 Mayıs'ı kapsayan ilk aşamada Mekke hariç ülkenin tüm şehirlerinde saat 06.00 ila 15.00 sıralarında sokağa çıkılmasına izin verileceği, şehir ve bölgeler arasında yasağın olmadığı saatlerde ise ayrıca özel araçla ulaşımın sağlanabileceği bildirildi.

İkinci aşamada, 31 Mayıs'tan başlayıp 20 Haziran'a kadar devam edecek normalleşme süresinde Mekke hariç ülkenin tümünde saat 06.00 ila 20.00 sıralarında halk sokağa çıkabilecek. Öte yandan Mekke'dekiler hariç ülkedeki tüm camilerde cuma ve cemaat namazlarının kılınmasına izin verileceği, Kabe'de ise Cuma ve cemaat namazlarının kılınmasına devam edileceği belirtildi.

Ayrıca kamu ve özel şirketler, Suud Krallığının belirleyeceği kriterler doğrultusunda faaliyetlerine başlayacak.

Normalleşme sürecinin bir diğer aşamasında, 21 Haziran tarihinden itibaren yine Mekke hariç ülkenin tamamında Coronavirus salgını öncesi normal hayata dönülmüş olacak.

Umre ziyaretleri ise en çok merak edilen konulardan birisi… İç hat uçuşları ile bölgeler arasında farklı ulaşım vasıtalarıyla seyahat yeniden başlayacak, dış hat uçuşları ise yapılamayacak. Umre ve Mescid-i Nebevi ziyaret yasağının ise devam edeceği bildirildi.

Ayrıca güzellik salonları, kuaförler, spor salonları, sinemalar, eğlence merkezleri gibi alanlar sosyal mesafe dolayısıyla kapalı kalmaya devam edeceği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler