Suud Müftüsünden Suud Rejimi İçin Fetva

Suud Müftüsünden Suud Rejimi İçin Fetva

Suudi Arabistan Baş Müftüsü Şeyh Abdülaziz el Şeyh, Suud rejiminin güvenliği için ilginç bir fetva verdi.

Cuma günü Riyad'da verdiği hutbesinde, ülkenin güvenliğini tehlikeye attığı için yabancı medyaya açıklama yapmanın, demeç vermenin “haram” olduğunu söyledi.

Yabancı basına yapılan açıklamaların ülkede kaos ve çekişmelere sebebiyet verdiğini söyleyen baş müftü, halkın ülkedeki sorunlarla ilgili yetkili makamlara yazılı başvuruda bulunmasını istedi.

Yabancı basına yapılan açıklamaların ülkenin sırlarını açığa çıkardığını belirten Suud başmüftüsü El Şeyh, bunu yapmanın çok büyük bir cürüm ve vatana ihanetle eşdeğer olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın güvenliğini tehlikeye atmanın asla caiz olmadığını söyleyen El Şeyh, bunun bir “ihanet” ve “İslam düşmanlarına hizmet” olduğunu söyledi.

“Mümin bir kişi ülkesinin ve halkının güvenliğini korumalıdır, dinini muhafaza etmelidir” diyen el Şeyh, kamu kuruluşlarında çalışanların ise meslekleriyle ilgili sırları saklaması gerektiğini belirtti.

KUDÜS HABER

Yorum

Suudi Krallığının başta İsrail ve ABD olmak üzere İslam düşmanlarıyla yaptığı işbirliği ve ihanetleri ve İslam'a aykırı bir çok ahlaksız davranışlarını görmezden gelen Müftü, sıra Kralın ve hanedanının çıkarları ve güvenliğine geldiğinde, hiç çekinmeden dini bir araç olarak kullanmaktan çekinmemektedir. Bunu okurken aklıma şu ayet geldi. "Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır." Bakara-174

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.