Suud yönetimi Hac kotasını yükseltiyor

Suud yönetimi Hac kotasını yükseltiyor

Suudi Arabistan yönetiminin, Mekke'deki Kabe çevresini genişletme çalışmalarında sona gelinmesi nedeniyle bu yıl hac kotasını yükselteceği bildirildi.

Suudi Arabistan yönetiminin, Mekke'de Kabe  çevresini genişletme çalışmalarında  sona yaklaşılması ve bazı bölgelerde çalışmaların tamamen bitmesi dolayısıyla bu yıl hac kotasını yükselteceği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed bin Salih bin Tahir Benten, Cidde kentinde İslam ülkeleri hac yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından, bu yıl yapılacak hac çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hac ve Umre Bakanı Muhammed bin Salih açıklamasında, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in bu yıl hac kotalarının artırılmasına onay verdiğini belirterek, ülkelere tanınan hacı kotalarının her yıl artırılacağını ve  kabul edilen hacı sayısının kutsal mekanlardaki genişletme çalışmaları öncesine çıkarılacağını belirtti.

Ülkelere tanınan hacı kotalarında yapılacak artış hakkında herhangi bir bilgi vermeyen Bakan Muhammed bin Salih, hacıların sayısını artırırken gerekli tedbirlerin de alınacağını sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.