Suudi Arabistan’da 11 prens ve 4 bakana yolsuzluktan gözaltı

Suudi Arabistan’da 11 prens ve 4 bakana yolsuzluktan gözaltı

Suudi Arabistan’da 11 prens, 4 bakan ve onlarca eski bakanın yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan’da 11 prens, 4 bakan ve onlarca eski bakanın yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Al Arabiya sitesinin haberine göre, Savunma Bakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında bu gece kurulan Yolsuzluk ile Mücadele Komisyonu'nun kararı üzerine görevdeki 11 prens ile 4 bakanın yanı sıra onlarca eski bakan gözaltına alındı.

Komisyondan yapılan açıklamada, 2009 yılında Cidde’de meydana gelen sel ve “MERS” adı verilen solunum sendromu vakalarıyla ilgili dosyaların yeniden açıldığı belirtildi.

Kral Selman yayımladığı kararnamede, komisyonun yolsuzluk olaylarını soruşturmak için oluşturulduğunu söylediği bildirilirken, komisyonun soruşturma, gözaltı kararı alma, seyahat yasağı koyma, banka hesaplarına el koyma gibi yetkileri bulunuyor.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan kraliyet kararnamelerine göre, Kraliyet Muhafızları, Ekonomi ve Planlama bakanları ile Deniz Kuvvetleri Komutanı değiştirildi.

Kraliyet Muhafızları Bakanı olarak görev yapan ve birkaç ay önce görevinden azledilen eski Veliaht Prens Muhammed Bin Nayif'e yakınlığı ile bilinen Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz görevden alınarak yerine Emir Halid bin Abdulaziz Al Mukrin'in atandığı belirtildi.

Ekonomi ve Planlama Bakanlığı görevini yürüten Mühendis Adil bin Muhammed Fakih'in de azledilerek yerine Muhammed bin Mezid Et-Tuveyciri'nin getirildiği ifade edildi.

Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Abdullah bin Sultan bin Muhammed'in görevinden alınarak yerine Amiral Fehd bin Abdullah el-Gafili'nin atandığı kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.