Suudi Arabistan'da bir ABD vatandaşı öldürüldü

Suudi Arabistan'da bir ABD vatandaşı öldürüldü

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir ABD vatandaşı uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü

Bir ABD vatandaşı Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın doğusunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Reuters'ta yer alan habere göre, Riyad polisi kentin doğusunda bulunan bölgede ABD vatandaşı bir kişinin bulunduğu arabaya silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı sonucu araçta bulunan ABD vatandaşı hayatını kaybederken diğer kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralı kişinin uyruğuna yönelik henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Riyad polisi saldırganı gözaltına aldığını belirtti. Saldırganın yakalanmadan önce polis tarafından vurulduğu ve yaralandığı bildirildi. 

Saldırının bir benzin istasyonunda gerçekleştiği bildiriliyor. Suudi Arabistan'da en son 2007 yılında batılı kişilere yönelik saldırı gerçekleşmişti. 2007 yılındaki olayda üç Fransız vatandaşı uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatlarını kaybetmişti.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan İçişleri Bakanı General Mansur Türki, saldırının hangi amaçla işlendiğinin henüz bilinmediğini ancak güvenlik güçlerinin soruşturmalarına devam ettiğini ifade etti.

Gözaltına alınan saldırganın ABD doğumlu bir Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu belirten Türki, bu kişinin vurularak yaralandıktan sonra yakalandığını ve gözaltına alındığını kaydetti.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.