Suudi Arabistan'da keyfi gözaltı ve ortadan kaybolmalar

Suudi Arabistan'da keyfi gözaltı ve ortadan kaybolmalar

Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan'daki "keyfi gözaltı" ve "ortadan kaybolmalar"dan endişe duyduklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler, 12 Mayıs'ta Kuveyt'ten Suudi Arabistan'a giden ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Suudi Prens Navaf Talal Raşid'in akıbeti hakkında Suudi Arabistan'dan bilgi istedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, herhangi bir açıklama yapılmaksızın veya ortada bir süreç olmadan Suudi Arabistan'daki "keyfi gözaltı" ve "ortadan kaybolmalar"dan endişe duyduklarını söyledi.

Sözcü Throssell, bunun son örneğinin de el-Raşid hanedanından gelen şair Navaf Talal bin Abdülaziz el-Raşid'in oğlu Prens Navaf Talal Raşid'in ortadan kaybolması olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve Katar vatandaşı olan Prens Raşid'in 12 Mayıs'ta Kuveyt'ten ayrıldığını aktaran Throssell, o tarihten bu yana kendisinden haber alınamadığına dikkati çekti.

Euronews'in haberine göre Throssell, "Suudi Arabistan makamlarını, acilen kendisinin nerede olduğu, tutuklanıp tutuklanmadığı ya da suçlandıysa bunun hangi sebepten kaynakladığını açıklamaya çağırıyoruz." dedi.

Ayrıca ülkede 15 Mayıs'tan bu yana çoğunluğu kadın 13 kişinin tutuklanmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Throssell, Suudi Arabistanlı yetkilileri bu kişilerin yerlerini açıklamaya ve yargılanma haklarını garanti etmeye davet etti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.