Suudi Arabistan'da önemli isimler görevden alındı

Suudi Arabistan'da önemli isimler görevden alındı

Suudi Arabistan'da, ülkenin Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanların da aralarında olduğu önemli isimler görevden alındı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından imzalanan yeni atamalara ilişkin 40'tan fazla kraliyet kararnamesi yayımladı.

Buna göre, Suudi Arabistan Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanların görevlerinden alındı.

Kral Selman'ın iki oğlu, yeni kararnameyle üst düzey görevlere atandı. Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğine Emir Halid bin Selman bin Abdulaziz getirildi.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Tureyfi görevinden alınarak, yerine Avad bin Salih el-Avad atandı.

Sosyal İşler Bakanı Halid bin Abdullah'ın görevden alınarak hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Aid bin Avad bin Aid Eş-Şelevi görevinden alınarak Savunma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.

Koalisyon Sözcüsü Ahmed Hasan Asiri ise Görev süresi dolan İstihbarat Başkan Yardımcısının yerine getirildi.

Kararnameyle ayrıca, Suudi Arabistan Güvenlik Konseyinin kurulmasına karar verildi. Konseyin başkanlığına ise Muhammed Gafili getirilecek.

Kararnameyle ayrıca, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği, Yatırım Genel Sekreterliği, Meteoroloji ve Çevre Güvenliği Genel Sekreterliği, Gümrük Genel Müdürlüğü, Belediyeler Bakanlığı ile birlikte birçok emirliğe atama gerçekleştirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.