Suudi Arabistan'da SARS Vakaları Artıyor

Suudi Arabistan'da SARS Vakaları Artıyor

Suudi Arabistan'da SARS (ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu) hastalığına benzer belirtilere neden olan "corona" virüsüne yakalananların sayısı 53'e yükseldi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 4 yeni vaka tespit edildiği, böylece  corona virüsüne yakalananların sayısının 53'e yükseldiği belirtildi.

Geçen yıl eylül ayından bu yana 32 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, hastanede tedavi altına alınan 14 kişinin iyileştiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Halid Merğalani, ülkesinin virüsle mücadele konusunda tecrübeli olduğunu vurgulayarak, bakanlığın konuyla ilgili her türlü önlemi aldığını,  Hac ve umre için Suudi Arabistan'a gelecekler için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti.

Corona virüsü ile ilgili vakalara ülkenin doğusundaki El-İhsa bölgesi başta olmak üzere, Bise, Riyad Kasım ve Taif'te de rastlanmıştı.

Corona virüsü, ilk kez geçen yıl Ortadoğu'da tespit edilmiş ve virüs bulaşan kişilerin Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan'a gittiği ortaya çıkmıştı. 

2003 yılında daha çok Asya kıtasında görülen kısa süreli SARS salgınında 800'den fazla kişi ölmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.