Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklular için özgürlük kampanyası başlatıldı

Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklular için özgürlük kampanyası başlatıldı

​Başkent Riyad’da iki yıldır cezaevinde tutulan İslami Direniş Hareketi (HAMAS) temsilcisi Muhammed el-Hudari başta olmak üzere keyfi olarak alıkonulan tüm Filistinlilerin serbest bırakılması için özgürlük kampanyası başlatıldı.

Tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması için “Suudi Arabistan’daki Suçsuz Tutuklular” adlı Facebook hesabının başlattığı kampanyaya Filistinli ailelerin yanı sıra çok sayıda insan hakları savunucusu da destek verdi.

İki yıldan fazla bir süredir tutuklu akrabalarını göremediklerini belirten aileler, yaklaşan Ramazan ayını özlem ve hasretle geçirmek istemediklerini belirterek, bu ayın feyiz ve bereketini yakınlarıyla idrak etmeyi talep ettiklerini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde, Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan el- Hudari’nin serbest bırakılması için Gazze Şeridi’nde düzenlenen destek gösterisine de onlarca kişi katılmıştı.

Aktivistlerin ve el-Hudari ailesinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılanlar, gözaltında tutulan el-Hudari ve oğluna destek için mum yakmıştı.

Göstericiler ayrıca Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a seslenerek Muhammed el-Hudari ve oğlu Hani’nin serbest bırakılmasını isteyen pankartlar taşımıştı.

Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada el-Hudari’nin yetersiz tıbbi kontrol ve tedavi hizmeti eksikliği nedeniyle sağlık durumunun ciddi risk altında olduğunu duyurmuştu.

Diğer taraftan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, el-Hudari’nin, sağlık durumunun ağırlaşarak tehlikeli boyutlara ulaştığını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.