Suudi Bakanlık İmamlara Tehdit Etti

Suudi Bakanlık İmamlara Tehdit Etti

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir cami imamının, hutbe sırasında Sisi'ye beddua etmesi üzerine, isminde İslam geçen Suudi İslami İşler, Vakıflar, Davet ve İrşad Bakanlığı, ülke genelindeki tüm vaiz ve imamları tehdit içeren bir genelge yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son dönemde bazı cami ve mescitlerde imamlar ile vaizlerin, halkı yönlendirme amacıyla siyasi içerikli konuşmalar yaptıkları öne sürülerek, bu tip konuşmalar yapan imamların ağır cezalara çarptırılacakları ve gerekirse işten atılacakları tehdidinde bulunuldu. 

Tehditle yetinmeyen Bakanlık, İmam ve vaizlerin görevlerinin din hizmetleriyle sınırlı olduğunu, cami ve mescitlerin yakından takip edildiğini, görev alanlarının dışına çıkan vaiz ve imamlara karşı kararlılıkla harekete geçileceği şeklinde gözdağı da verdi.  

Suudi basınında, başkent Riyad'daki el-Firdevs Camisi imamının, hutbesinde Mısır'ın son Firavun'u Abdulfettah Sisi'yi tenkit etmesinin, Bakanlığın açıklamasında etkili olduğu ifade ediliyor. 

Suudi Arabistan yönetimi, geçen ay, ülke genelindeki yaklaşık 90 bin caminin internet üzerinden birbirine bağlanması ve ilgili bakanlık aracılığıyla denetlenmesini öngören bir karar almıştı.

Mekke İmamı darbecileri Firavun'a benzetti

Mekke imamı Suud Eş-Şureym Mısır'da üst üste katliam yapan cunta yönetimini ağır sözlerle eleştirdi.

Kişisel sayfasından açıklamalarda bulunan Şureym, Mısır 'da askeri darbeyi yapanların (General Sisi de buna dahil) kendisine karşı olan herkesi terörist ilan eden Amerika eski başkanı Bush'a çok benzedikleri gibi, kendisine karşı olan her türlü sesi bastıran ve yok eden Firavun'un öğrencileri olduğunu söyledi.(Ajanlar / Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.