Suudi katliamı için soruşturma çağrısı

Suudi katliamı için soruşturma çağrısı

BM, Suudi rejiminin, Yemen'de düzenlediği ve 60 kişinin öldüğü, 100 kişinin de yaralandığı hava saldırısı için soruşturma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Suudi rejiminin, Yemen'in Zamar kentindeki hapishaneye düzenlediği saldırılara ilişkin soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Zamar kentinde, içerisinde 170 mahkûmun bulunduğu hapishaneye yönelik saldırıyı "trajedi" olarak tanımlayan Griffiths, "Yemen artık daha fazla bekleyemez. Yemen'de ölüm ve sefaleti sonlandırmanın tek yolu çatışmalara nokta koyulmasından geçiyor." ifadesini kullandı.

Yemen'deki savaşta verilen can kayıplarının artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Griffiths, Yemenlilerin barış dolu bir geleceği hak ettiğini bildirdi.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 60 kişinin öldüğü, 100 kişinin de yaralandığı hava saldırısına ilişkin "Zamar hapishanesindeki mahkûmlar kasıtlı olarak hedef alındı. Mahkûmlara yönelik işlenen bu cinayet, Arap Koalisyonunun tüm Yemen halkına, hatta kendisine sadık olanlara dahi saldırmakta bir sakınca görmediğini kanıtlıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler