Suudi rejimi El Avde'yi mahkemeye çıkarmadan idamla yargıladı

Suudi rejimi El Avde'yi mahkemeye çıkarmadan idamla yargıladı

Suudlu davetçi Selman El Avde'nin oğlu Dr. Abdullah Necel El Avde, babasının bugün gizli bir şekilde ve mahkemeye getirilmeden idamla yargılandığını söyledi.

10 Eylül 2017'den beri Suudi'de tutuklu bulunan Suud'lu davetçi Selman El Avde'nin, mahkemeye çıkarılmadan, hakkında idam edilmesi talebinde bulunuldu.

El Avde'nin oğlu, Abdullah Avde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başsavcı, babamın Twitter paylaşımlarını, kültürel ve ilmi çalışmalarını bahane ederek saçma sapan suçlamalarla idam talebini bu mahkemede de vurguladı." dedi.

Dava avukatları ise Suud'lu davetçinin idam edilmesi endişesi içerisinde olduklarını ve El Avde'nin dosyasının çözülmesi ve serbest bırakılmasına dair herhangi bir belirtinin olmadığını beyan ettiler.

Avukatlar, Paris'te bir açıklama yayınlayarak El Avde'nin adli zulüm politikası güdülerek yargılanmasını, Suudi rejimi tarafından ifade ve düşünce özgürlüğüne bir saldırı olarak gördüklerini beyan ettiler.

Dr. Abdullah Avde'nin, 13 Şubat'ta New York Times gazetesinde yayınlanan makalesinde Suud yetkililerinin babasını idam etme hazırlığı yaptıklarını söylemiş ve "ıslahçı" olduğunu iddia ederek dünyayı kandıran bu rejime karşı uluslararası kamuoyunu yanında durmaya çağırmıştı. 

Suudi rejimi, Selman El Avde'yi 10 Eylül 2017'de tutuklamış ve üç sefer mahkemesini ertelemişti. 2018 yılının Eylül ayındaysa Suudi başsavcılığı El Avde'nin terör suçlamasıyla idam edilmesi talebinde bulunmuştu. (Zeyd Varol-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.