Suudi rejimi El-Hudari’yi 5 aydır gözaltında tutuyor

Suudi rejimi El-Hudari’yi 5 aydır gözaltında tutuyor

30 yıldır Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaşayan Hamas liderlerinden 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari, beş aydır Suudi rejimi tarafından gözaltında tutuluyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İslami Direniş Hareketi (Hamas), 30 yıldır Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaşayan hareket liderlerinden 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari’nin beş aydır Suudi rejimi tarafından gözaltında tutulduğunu belirterek, El-Hudari’nin ve diğer Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Hamas konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Suudi rejimine bağlı iç istihbarat birimi Mebahis’in, Dr. Muhammed Salih El-Hudari “Ebu Hani”yi 4 Nisan’dan beri gözaltında tuttuğunu açıkladı.

El-Hudari’nin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Hamas, hareket içinde çeşitli görevlerde bulunan Filistinli doktorun yaklaşık yirmi yıldır Hamas’ın Suudi rejimi ile ilişkilerinden sorumlu olduğunu bildirdi.

Hamas, Suudi rejiminin 81 yaşındaki El-Hudari’nin yaşına, hasta olmasına ve önde gelen bir KBB doktoru olmasına saygı duymadığını ifade ederek, Filistinli doktorun Filistin halkına ve davasına çok önemli hizmetleri olduğunu belirtti.

Dr. Muhammed El-Hudari ile büyük oğlu Dr. Hani El-Hudari’nin de gözaltına alındığını kaydeden Hamas, Suudi Arabistan’da yaşayan birçok Filistinlinin de gözaltına alındığını duyurdu.

İslami Direniş Hareketi Hamas'tan yapılan açıklamada, diplomatik çabalara ve arabulucuların girişimlerine fırsat vermek için beş ay boyunca sessiz kaldıklarını, fakat söz konusu çabaların sonuçsuz kaldığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.