Suudi tarihinde bir ilk!

Suudi tarihinde bir ilk!

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk yaşandı. Kral Abdullah bin Abdülaziz'in emriyle ülke tarihinde ilk kez Şura Meclisi'ne kadın üyeler girdi. Kral'ın huzurunda yemin eden 30 kadın üye meclise girdi.

Kral Abdullah'ın Riyad'daki sarayında gerçekleşen yemin töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yeniden Şura Meclisi başkanlığına getirilen Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al-Şeyh ve aralarında ilk kez üyeliğe atanan kadın üyeler Kral Abdullah'ın huzurunda yemin etti.

Törende kısa bir konuşma yapan Suudi Kralı, kadınların Şura Meclisi'ne ilk kez girdiklerini hatırlatarak bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yemin törenine Suudi Başbakan Birinci Yardımcısı Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdülaziz, Başbakan İkinci Yardımcısı Prens Mukrin bin Abdülaziz, prensler, bakanlar ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Kadınların ülkede ilk kez Şura Meclisi'ne girmesini değerlendiren Suudi Arabistan'ın Al-Yamamah Üniversitesi Kadın Fakültesi Dekanı Salwa Nugali, gelişmenin çok önemli olduğunu ifade etti. Ülkesinde kadınların Şuara Meclisi'ne daha hayal bile edemediğini dile getiren Nugali, kadınların meclisin yapısına olan katkısını ise bekleyip göreceklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.