Suudi’de Coronavirus’ün tutuklulara bulaşmasından endişe ediliyor

Suudi’de Coronavirus’ün tutuklulara bulaşmasından endişe ediliyor

​Suudi’deki tutukluların serbest bırakılması için çağrılar artmaya başladı.

Suudi Arabistan'da Coronavirus’ün yayılması ve enfekte kişilerin sayısındaki artışla birlikte, tutukluların serbest bırakılması için çağrılar artmaya başladı. Virüsün çok zor koşullardaki tutukluların arasında yayılmasından korkuluyor.

Suudi Krallığından resmi olmamakla birlikte 15 büyük hapishane bulunuyor. Bu hasiphanelerde politikacı ve krallığına muhalifler de dahil olmak üzere 60 binden fazla mahkum olduğu belirtiliyor.

İnsan hakları raporlarına göre, krallık hapishanelerinde mahkumlar aynı yatağı paylaşıyor, aynı su sürahilerini kullanıyor. Ayrıca, hapishanelerde yeterli banyo, tuvalet ve gerekli tıbbı bakım malzemeleri de bulunmuyor.

Suudi’de virüsün hızla yayılmasına rağmen, yetkililer henüz tutukluların Corona’ya yakalanmaması için gereken tedbirleri almadığı belirtiliyor.

Krallık hapishanelerindeki tutukluların çocukları ve aileleri, Coronavirus’ün patlak vermesinden dolayı tutukluların kaderi hakkındaki endişelerini zaman zaman dile getiriyor.

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Suudi kralından Filistinli tutukluları hapishanelerinden çıkarmalarını istemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.