Suudilerden Katar'ı izole etme planı

Suudilerden Katar'ı izole etme planı

Suudi Prens Abdullah bin Suud el Kahtani, ülkesi ile Katar arasındaki Salva Kanalı'nın kazılacağını ve böylece Katar'ın izole edileceğini belirtti.

Suudiler yaptırımların ardından Katar'ın ana karayla bağını kesmeye hazırlanıyor. Suudi Prens Abdullah bin Suud el Kahtani, Twitter hesabından ülkesi ile Katar arasındaki Salva Kanalı'nın kazılacağını ve böylece Katar'ın izole edileceğini yazdı.

"Büyük proje bölgedeki coğrafyayı değiştirecek." ifadelerini kullanan Kahtani, söz konusu projeyi "tarihi" olarak niteledi.

Suudi medyası geçtiğimiz aylarda, siyasi kriz yaşanan Katar ile tek kara sınır hattını oluşturan Salva Kanalı'nın 60 kilometre uzunluğunda ve 200 metre derinliğinde kazılacağını ve bu işin maliyetinin 750 milyon dolar civarında olacağını aktarmıştı.

Ancak bölgeyi yakından takip eden uzmanlar, projenin hayata geçirilmesinin söz konusu olmayacağını, Suudi yetkililerin Katar üzerinde baskı kurmak amacıyla böylesi yola başvurduğunu belirtiyor.

Suudiler başta olmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır geçen yıldan bu yana Katar ile tüm diplomatik ilişkileri kesmiş durumda.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.