Suudilerden Sisi'ye Darbe Rüşveti

Suudilerden Sisi'ye Darbe Rüşveti

Suudi Arabistan’ın Muhammed Mursi’nin devrilmesi için Mısır ordusuna 1 milyar Dolar yardım yaptığı öne sürüldü.

Washington Times gazetesi, Suudi yönetimiyle ilgili ifşaatlarıyla ünlü bir aktiviste dayandırdığı haberinde Suudilerin Muhammed Mursi’yi devirmeleri için Mısır ordusuna yaptığı 1 milyar dolarlık yardımı 3 Haziran’a verdiğini bildirdi.

Mücahit bin Haris bin Hummam adlı aktivist, Suudi Arabistan’a dair ifşaatları ve doğrulanan öngörüleriyle tanınıyor.

Mücahit bin Haris, Suudi rejiminin Mursi’yi devirmesi için Mısır ordusuna rüşvet verme kararının doğru olup olmadığı konusunda hala kafa karışıklığı içinde olduğunu belirterek Kral Abdullah’ın darbenin başarısızlığa uğraması halinde bunun Suudi yönetimi açısından bir faciaya dönüşebileceğini çok iyi bildiğini öne sürüyor.

Mücahit bin Haris, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kral Abdullah’ın Mısır’daki göstericilerin şiddet yoluyla bastırılmasının en önemli destekçilerinden biri olduğunu ve sadece darbeyi desteklemekle kalmayıp diğerlerini de yeni fırsatlara ikna etmeye çalışarak General Sisi’ye yardım ettiğini savundu.

Mücahit bin Haris, geçtiğimiz hafta Suudi rejiminden ayrıldığını açıklayan Prens Halid bin Ferhan bin Abdulaziz’in ayrılacağını birkaç hafta önce isim belirtmeden açıklamıştı. (YDH)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.