Suudilerin Veliaht Prensi Selman Türkiye'ye gelecek

Suudilerin Veliaht Prensi Selman Türkiye'ye gelecek

Başbakan Binali Yıldırım, Suudilerin Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Selman ile görüştükten sonra, Veliaht Prens'in yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile Kral Suud Kraliyet Konukevi'nde, basına kapalı bir şekilde 1 saat 30 dakika görüştü.

Yıldırım, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Ziyaretinin Suudi Arabistan'a başbakanlık düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğunu, kısa ancak verimli geçtiğini" ifade etti.

Önce Kral Selman bin Abdülaziz'in kendisini kabul ettiğini, daha sonra Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile bir araya geldiğini belirten Yıldırım, Selman ile hem baş başa hem de heyetler arası görüşme gerçekleştirdiklerini, bu görüşmelerde iki konu üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.

Irak, Suriye, Filistin, israil, Yemen'deki iç savaş ve Libya'daki gelişmelerin yanı sıra bütün bölgeyle ilgili durumları ele aldıklarını ve değerlendirdiklerini belirten Yıldırım, bu konulardaki çözüm yollarını, yapılması gerekenleri konuştuklarını dile getirdi.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"İkili ilişkilerimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz, hangi alanlarda iş birliği fırsatlarımız var, bunları da enine boyuna ele aldık. Özellikle ikili ticaretimizin daha da geliştirilmesi, savunma sanayinde müşterek projelerin hayata geçirilmesi gibi konuları ele aldık. Yüzde 90 düzeyinde çözüm yolları bakımından ortak bir bakış açımız var. Tabii ki yüzde 100 olması söz konusu değil, ufak tefek de olsa bu anlaşmazlık değil ama çözüm noktasında farklı düşüncelere sahip olduğumuz konular da var. Bunları da samimi ve dürüst bir şekilde değerlendirdik. Suudi Arabistan ve Türkiye, bölgede uzun vadede kalıcı barışın, istikrarın hâkim olması için iki kilit ülkedir. Dolayısıyla bu iki ülkenin her konuda müşterek çalışması, bölgesel ve küresel barış açısından da zaruridir."

Başbakan Yıldırım açıklamasının devamında, yakın zamanda Veliaht Prens'in Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini de açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.