Süveyş Kanalı gemi trafiğine yeniden açıldı

Süveyş Kanalı gemi trafiğine yeniden açıldı

Süveyş Kanalı'nın tıkanmasına yol açan Panama bandıralı Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen 400 metre uzunluğundaki Ever Given yük gemisi, 6 günü geçen sürenin ardından kurtarılırken, kanalda trafik yeniden başladı.

Mısır'daki Süveyş Kanalı’nda Salı günü karaya oturan ve kanalı geçişe tıkayan konteyner gemisi Ever Given gemisi tamamen hareket ettirildi.

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan ve Salı gününden kanalda geçişi engelleyen 200 bin tonluk konteyner gemisi Ever Given'ın kurtarılması için 1 haftadır süren çabalar başarıyla sonuçlandı.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Korgeneral Usame Rabie, çalışmalar sonucu geminin başarılı bir şekilde ve tamamen yüzdürüldüğünü ifade ederek geminin yüzde 80 normal yönüne döndüğünü açıkladı. Ever Given'ın hareket ettirilmesi ile kanalda bekleyen 367 gemi yoluna devam edebilecek. Kanaldaki nakliye işlemlerinin ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

Öte yandan, hafta sonu yoğunlaşan kurtarma çalışmaları kapsamında 60 fit derinlikte toplam 27 bin ton kum kazılmıştı. Gemiyi yerinden hareket ettirmek için 14 römorkör kullanılmıştı.

Mısır'ın Süveyş Kanalı, uluslararası deniz ticaretinin yaklaşık yüzde 10'unu gerçekleştiriyor. Her yıl yaklaşık 18 bin geminin geçtiği, Asya ve Avrupa arasında ticari gemilerin en önemli güzergahlarından Süveyş Kanalı, dünyanın en önemli su yollarından biri olarak gösteriliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.