Tahir Kadri'den Taliban'a karşı orduya destek

Tahir Kadri'den Taliban'a karşı orduya destek

Pakistanlı lider Kadri, ordunun Taliban operasyonlarının cihad olduğunu iddia ederek her cuma orduya destek mitingi düzenleyeceklerini söyledi

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul  Kadri, "Ordunun Taliban'a karşı yürüttüğü 'Zarb-e Azb' operasyonu terörizme karşı cihattır"dedi.

Kadri, Lahor'daki parti merkezinde yaptığı basın toplantısında, Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban’a karşı yürttüğü "Zarb-e Azb" operasyonuna destek çağrısında bulundu. Orduyla olan dayanışmalarını ifade etmek için her cuma mitingler düzenleyeceklerini belirten Kadri, ayrıca operasyondan dolayı yerlerinden edilen halkı kaldıkları kamplarda ziyaret edeceğini aktardı.

Lahor'da geçen hafta polis ile parti taraftarları arasında çıkan, 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaların sebebini güvenlik kuvvetlerine bağlayan ve yaşananların, "Devlet terörü" olduğu iddasında bulunan Kadri, "Model Mahallesi'nde masum parti taraftarlarının öldürülmesi devlet terörüdür. Protestocuların, güvenlik güçlerine saldırdığı iddiası yalandır. Yaşananlarn hepsi devlet terörüdür" diye konuştu.

Halkın devrim için çok fazla beklemeye tahammülü olmadığını öne süren Kadri,"Devrim çok yakın" ifadesini kullandı. 

Kadri, Kuzey Veziristan'da devam eden askeri operasyondan etkilenen halka 25 bin bin paket gıda yardımı gönderdiklerini belirterek, "Halk etkilenmiş olsa da ordunun yürüttüğü 'Zarb-e Azb' operasyonu terörizme karşı cihattır. Orduya olan desteğimizi göstermek için her cuma günü mitingler yapacağız" dedi.

Ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle 2005 yılında Pakistan'dan ayrılarak Kanada'ya yerleşen Pakistan Halk Hareketi Partisi ve Kur'an Yolu Hareketi lideri Prof. Dr. Tahir-ul Kadri, 2012 yılının Aralık ayında ülkesine dönmüş, 2013 yılının Ocak ayında ise başkent İslamabad'da yaklaşık 50 bin taraftarının katılımıyla düzenlediği gösteride hükümeti istifaya çağırmıştı. 

Daha sonra tekrar Kanada'ya giden Kadri, yaklaşık 1,5 yılın ardından, "Devrim" yapacağını iddia ederek  23 Haziran'da Pakistan'a dönmüştü.

Kadri'nin de içinde bulunduğu ve normal şartlarda başkent İslamabad'a inmesi gereken tarifeli uçak, güvenlik endişesi nedeniyle  Uluslararası Lahor Muhammed İkbal  Havaalanı'na yönlendirilmişti. Kadri'yi karşılamak için aynı gün  başkent İslamabad'a gelen yüzlerce taraftarı ise polisle çatışmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.