"Talebeler İslam düşmanlarının tuzaklarını bozacak kabiliyetlere bürünmeli"

"Talebeler İslam düşmanlarının tuzaklarını bozacak kabiliyetlere bürünmeli"

"8'inci Alimler Buluşması" programına katılan alimler, son zamanlarda artan İslami değerlere yönelik saldırılara vurgu yaparak farklı isimler altında oluşturulan ifsat projeleri karşısında özellikle dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

İTTİHADUL ULEMA düzenlediği 8'inci Alimler Buluşması" programını birçok ülkeden alimlerin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen programa İran'dan Seyyid Mustafa Hatemi ve Molla Hüseyin Yusufi katılarak gençler üzerinden planlanan ifsat projeleri ile buna paralel olarak artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları değerlendirdi.

İran’ın Uşnevye kentinden davet üzerine programa katılım sağlayan Seyyid Mustafa Hatemi, "Âlimlerin ve ilim ehlinin olduğu bu meclise katıldığım için mutluyum. Âlimlerin hepsi Müslümanların vahdetiyle ilgili, Mukaddes Kudüs’le ilgili, siyonistlerin yaptığı cinayetlerle ilgili çok güzel konuşmalar yaptı, faydalı oturumlar oldu." dedi.

indir-3.png

Seyyid Mustafa Hatemi

"Kadın özgürlüğü adı altında İslam toplumunda terörist, fesat ve ahlaksızlık ağları geliştirmişler"

İslam'a ve İslami değerlere yönelik saldırıları askeri ve kültürel olmak üzere iki kategoride ele alan Seyyid Hatemi, "Bugün görüyoruz ki düşmanlar askeri ve kültürel yollardan bize saldırıyor. Ancak kültürel saldırı askeri saldırıdan kat kat daha tehlikelidir. Meseleye kültürel olarak bakarsak; Avrupa’da Kur’an’ı Kerim yakılıyor, Peygamberimize hakaretler ediliyor. Fesat ağları oluşturmuş, değerlerimize saldıran sistemler kurmuş, kadın özgürlüğü adı altında İslam toplumunda terörist, fesat ve ahlaksızlık ağları geliştirmişler. Onların bahsettiği bu özgürlüğü hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu; karışıklık çıkarmaktır, ahlaksızlıktır." ifadelerini kullandı.

indir-2.png

Molla Hüseyin Yusufi

Programı düzenleyenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Molla Hüseyin Yusufi ise "Her şeyden önce bu konferansı hazırlayan değerli insanlara ve özellikle HÜDA PAR camiasına içten teşekkürlerimi sunuyor, bu konferansa davet ettikleri için teşekkürlerimi iletiyor, Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellemin doğum gününü ve vahdet haftasını tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

"Sosyal medya araçlarıyla gençleri bozmak istiyorlar"

Gerçekleştirilen 8'inci buluşmada çok ilerleme kat edildiğini ifade eden Molla Yusufi, "Bu toplantı alimler arasında vahdet ve birliğin oluşmasında çok etkilidir. Farklı ülkelerden alimler bu programa davet edildiler. Bu değerli insanlar aynı fikirleri taşıyor. Burada yapılan konuşmalardan bütün alimler istifade edebilir. İnşallah uygulamaya da geçirirler ki böylece hayır, bereket, vahdet ve birliğe sebep olur. İnşallah bu konferans alimlerin aynı metotla öğrenci ve talebe yetiştirmelerine vesile olur, aynı fikir ve metoda sahip olmasını sağlar. Bizler vahdet ve birlikle işleri yürüterek Allah’ın ipine ulaşabiliriz." diye belirtti.

Molla Yusufi, "Bir diğer konu da şudur ki; hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram ve bunlar gibi sosyal medya araçları gençleri bozmak istiyor. Bence talebeler çok değerli hocaları vesilesiyle İslam düşmanlarının tuzaklarını bozacak kabiliyetlere bürünmeliler. Tekrardan bu programı hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum. Hidayete tabi olanlara selam olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.