Taliban, ABD ve Katar arasında üçlü görüşme

Taliban, ABD ve Katar arasında üçlü görüşme

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Taliban, ABD ve Katar'a bağlı siyasi heyetler, Katar'ın başkenti Doha'da çok taraflı bir görüşme yaptı.

Üçlü görüşmede son durum ve sahadaki süreç değerlendirildi. Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, taraflar dün öğle saatlerinde bir araya geldi.

Açıklamada Naim, "Dün öğlen saatlerinde Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader, Müzakere Heyeti Şefi Şeyh Mevlevi Abdulhakim Hakkani ve onlara eşlik eden heyet; ABD'nin Özel Temsilcisi Doktor Zalmay Halilzad, General Miller ve onların heyeti ile Katar'ın Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani ve heyeti arasında çok taraflı bir görüşme yapıldı." ifadesini kullandı.

Taliban ve ABD arasında imzalanan Doha Anlaşması süreci

ABD ile Taliban arasında 29 Şubat 2020 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında, ABD ülkedeki askerlerini çekmeye başladı.

Haziran 2020'de ABD, Afganistan'daki askerlerinin sayısını 8 bin 600 civarına düşürdü. Temmuz ortasında ise ABD, anlaşma kapsamında Hilmend, Uruzgan, Paktika ve Lağman vilayetlerinde bulunan toplam 5 büyük askeri üssü kapatmıştı.

15 Ocak tarihinde ABD Afganistan'daki asker sayısını 2 bin 500'e düşürdü. Anlaşma imzalandığı dönemde ABD'nin ülkede yaklaşık 13 bin askeri bulunuyordu. 


Taliban, ABD ve Katar arasında üçlü görüşme

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.