Taliban: ABD'nin barış karşıtı duruşu tüm dünyada görülecek

Taliban: ABD'nin barış karşıtı duruşu tüm dünyada görülecek

Taliban, ABD Başkan Donald Trump’ın barış müzakerelerini iptal etmesinin, ABD'nin barış karşıtı duruşunun tüm dünyada görülmesine neden olacağını belirtti.

Trump’ın barış müzakerelerini iptal etmesinin ardından bir açıklama yayınlayan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Trump’ın diyaloğu kesme kararını eleştirdi, ABD güçlerinin Afganistan’da saldırılarına devam ettiğini kaydetti.

Mücahid, “Bu daha fazla Amerikan kayıplarıyla sonuçlanacak. ABD'nin inandırıcılığı etkilenecek, barış karşıtı duruşu tüm dünyada görülecek.” dedi.

Pompeo: Afgan barış şimdilik öldü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Afgan barış görüşmelerinin durdurulduğunu ve Washington’un Taliban’ın önemli taahhütlerini uygulayabileceğine emin oluncaya kadar bölgeden asker çekmeyeceğini kaydetti.

Çeşitli Amerikan televizyon kanallarına açıklamalarda bulunan Pompeo, Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad’ın geri çağrıldığını kaydetti ve Afgan görüşmelerinin şimdilik öldüğünü belirtti.

ABD Başkan Donald Trump, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve üst düzey Taliban liderleriyle pazar günü basına açıklanmadan yapılması planlanan gizli görüşmeyi iptal ettiğini belirten bir tweet mesajı paylaşmıştı.

Trump, Taliban’ın son eylemlerinden birinde bir Amerikan askerinin ölmesini iptale gerekçe olarak göstermişti.

ABD'nin şu anda Afganistan’da 14 bin askeri bulunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.