Taliban Afganistan'daki IŞİD komutanını tutukladı

Taliban Afganistan'daki IŞİD komutanını tutukladı

Taliban, Afganistan'da IŞİD'e biat ettiğini açıklayan eski Taliban komutanı Molla Abdul Rauf ve 45 IŞİD üyesini tutukladı

Taliban, eski Guantanamo tutuklusu olan IŞİD'in Afganistan komutanı Molla Abdul Rauf'u ve diğer 45 IŞİD üyesini tutukladığını açıkladı. 33 yaşındaki Molla Rauf, daha önceden Taliban'ın Helmand bölgesindeki komutanlarından biriydi. 

Taliban yönetimi, Molla Rauf'u IŞİD'e biat ettikten sonra 'tekfir' etmişti. Molla Abdul Rauf, geçtiğimiz aylarda IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'ye biat ettiğini açıklamış ve kendisini IŞİD'in Afganistan kolunun komutanı olarak tanıtmıştı. Afganistan'ın Helmand bölgesinde kendisine adam toplayan Molla Abdul Rauf'un IŞİD'in Afganistan'daki uzantısını güçlendirmeye çalıştığı belirtiliyordu. 

Molla Abdul Rauf, Taliban'ın Helmand bölgesindeki önemli komutanlarından biriydi. Molla Abdul Rauf, Taliban'ın en üst yönetim birimi olan Ketta Şurası üyelerinden biriydi. 2001 yılında ABD tarafından yakalanıp Guantanamo'ya hapsedilmeden önce Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Pakita bölgesinde bulunan Taliban gruplarının komutanıydı. Molla Abdul Rauf, Guantanamo'da altı yıl boyunca tutuklu kaldı.

Tutuklanan IŞİD komutanı Molla Abdul Rauf ve diğer IŞİD üyelerinin akıbetlerinin Taliban liderleri ve 'yargı' birimleri tarafından belirleneceği ifade ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.