Taliban lideri Ahundzade: "Allah'ın yardımıyla İslami bir yönetim kurmanın eşiğindeyiz"

Taliban lideri Ahundzade: "Allah'ın yardımıyla İslami bir yönetim kurmanın eşiğindeyiz"

Taliban lideri Heybetullah Ahundzade, Kurban Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında, İslami bir yönetim kurmanın eşiğinde olduklarını söyledi.

Ahundzade, Besmele ve Kelime-i Tevhid ile başladığı mesajında, mensuplarından Afgan vatandaşlarının can güvenliğini, mallarını, namuslarını ve menfaatlerini korumayı zorunlu bir görev olarak görmelerini istedi.

Mesajın devamında Ahundzade, "Allah'ın yardımıyla ve sizin fedakârlığınızla İslami bir hükümet kurmanın eşiğinde olduğumuz bu aşamada, sizler daha fazla saflarınızı sıkılaştırmalı ve aranızdaki bağları sağlamlaştırmalısınız. Çünkü bütün bu başarılarımız birlik ve beraberliğimizden kaynaklanmaktadır. İtaate ve takvaya daha fazla dikkat edin, Allah'a şükredin. Allah'ın hoşnut olmayacağı ve başarıyı hezimete çevirebilecek konuşmalardan sakının. Cihadımız işgal bitinceye ve halis bir İslami yönetim kuruluncaya kadar devam edecek. Bu nedenle mücahitlerimizi ve zulme uğrayan halkımızı bu istekleri konusunda inşallah yüzüstü bırakmayacağız." dedi.

Kendilerinin ABD ile Katar'ın başkenti Doha'da vardıkları anlaşmayla ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade eden Taliban lideri, eldeki bu fırsatın nasıl kullanılacağının belirlenmesinin şimdi diğer tarafların görevi olduğunu söyledi.

Ahundzademesajında ayrıca ABD'ye çağrıda bulunarak bu önemli ve hayati süreçte ciddiyet, ivedilik ve samimiyetle anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesini istedi.

Taliban lideri, 10 gün sürmesi gereken esir takasının 4 ayı geçtiğini, ABD'nın kara listelerinin halen değişmediğini, sahada drone saldırılarının ve bombardımanların durmadığını ifade ederek, ABD'ye ciddiyet gösterme çağrısı yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.