Taliban: Sivillere yönelik düzenlenen hava saldırısında çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Taliban: Sivillere yönelik düzenlenen hava saldırısında çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Kabil hükümetinin Afganistan'ın kuzeyinde sivil alanlara yönelik düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğü bildirildi.

Taliban tarafından yapılan açıklamada, Kabil hükümetine ait savaş uçaklarının, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Hanabad ilçesinin Nikpay bölgesinde sivil alanlara hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, Kabil hükümetinin düzenlediği hava saldırısında, içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 23 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda evin tahrip olduğu bildirildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada ise, “Taliban savaşçıları bu sabah Kunduz ili Han Abad ilçesine bağlı Nikapaye Sayed Ramazan bölgesinde ANDSF mevzilerine saldırdı. ANDSF saldırıyı ‘aktif savunma’ prosedürlerine uygun olarak durdurdu. Qari Abdulrazeq ve Mawlawi Abbas adlı iki komutan dahil 30'dan fazla Taliban öldürüldü. Operasyonlar sonucunda aralarında Faizani ve Qari Ebrahim adlı iki komutanın da bulunduğu 8 kişi yaralandı” denildi.

Katar'ın başkenti Doha'da 12 Eylül'de taraflar arasında başlayan görüşmelere rağmen sahada çatışmalar durmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler