Taliban: Yabancı savaşçıları barındırmayın

Taliban: Yabancı savaşçıları barındırmayın

​Taliban yaptığı açıklamada, üyelerinden yabancı savaşçılara sığınmamalarını ve saflarına katılmalarına izin vermemelerini istedi.

Taliban'ın "El Kaide ve diğer gruplarla bağlarını kesme taahhüdüne binaen", grup üyelerinden yabancı savaşçıları barındırmaktan kaçınmalarını ve saflarına katılmalarına izin vermemelerini istediği kaydedildi.

TOLOnews'in haberine göre, Taliban açıklamasında, "Tüm başkanlar ve mücahitler, yabancı uyrukluları saflarına getirmek veya onları barındırmak için keyfi hareketlerden kaçınmaya yönlendirildi" ifadesi kullanıldı.

Taliban, böyle bir girişimde bulunan savaşçıların görevlerinden alınacağı, gruplarının feshedileceği ve daha fazla ceza için askeri işler komisyonuna gönderileceği konusunda uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Taliban, başta El Kaide olmak üzere diğer gruplarla bağlarını koruduğu için Afgan ve ABD'li yetkililer tarafından eleştiriliyor. Taliban, El Kaide ve diğer örgütlerle ilişkilerini reddediyor. 

BM izleme ekibinin ocak ayındaki raporuna göre, yaklaşık 11 Afgan vilayetinde 200 ila 500 El Kaide savaşçısı olduğu öne sürülüyor.

Taliban, Doha anlaşmasında El Kaide ve diğer gruplarla bağlarını kesmeyi taahhüt etmişti.

Taliban'ın bu talimatı, Afganistan Hükümeti ile Taliban barış müzakerecilerinin, 36 günlük bir aradan sonra Doha'da bir araya gelerek görüşmelere devam etmeyi kabul etmelerinin ardından geldi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.