Taliban'la doğrudan müzakere dönemi başlıyor

Taliban'la doğrudan müzakere dönemi başlıyor

Pakistan hükümeti ve Taliban barış müzakerelerini arabulucu heyet olmadan doğrudan olarak yürütme kararı almışlardı. Taraflar direkt müzakereler için heyetlerini belirliyorlar

Pakistan’da Taliban’la direkt görüşmelerin başlaması için yeni müzakere heyetinin belirlenmesi için çabalar devam ediyor.

Pakistan hükümeti ve Taliban barış müzakerelerini arabulucu heyet olmaksızın yürütme kararı almıştı. Tarafların temsilcileri bir araya gelerek müzakereleri devam ettirecekler. Pakistan hükümeti ve Taliban direkt müzakereler için heyetleri belirleme çalışmalarını sürdürüyor. 

Pakistan Adalet Hareketi, hükümet ve Taliban arasında yürütülen barış görüşmeleri için belirlenecek yeni heyette Peşaver’den (Hayber Peştunya Eyaleti) Ulusal Meclis üyesi Gülzar Han’ın temsiliyle yer almaya karar verdi.

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, Taliban’la barış görüşmeleri için belirlenecek yeni heyette Pakistan Ordusu’ndan bir temsilcinin yer almayacağını belirtti. Nisar Ali Han, Taliban’la direkt görüşmeleri yürütecek yeni heyetin 3-4 bürokrattan oluşacağını ifade ettti.

Pakistan hükümeti ve Taliban arasında Ocak ayının ilk günlerinde başlayan barış müzakereleri, Taliban'ın 3 yıldan bu yana esir tuttuğu 23 sınır muhafızını şnfaz etmesiyle askıya alınmıştı. Ardından Pakistan ordusunun Taliban'a yönelik hava saldırıları gerçkeleşmeye başladı. Müzakerelere dair umutlar tükenirken Taliban ateşkes ilan etti. Taliban'ın bu adımı Pakistan hükümeti tarafından olumlu karşılık buldu ve müzakereler yeniden başladı.

Müzakerelerin başlamasından kısa bir süre sonra taraflar yeni bir karar alarak, barış müzakerelerini aracı heyet olmaksızın direkt olarak yürüteceklerini duyurdular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.