Tan 'Başbakan, birkaç tane Bakan’ı sile-tokat dövmüş'

Tan 'Başbakan, birkaç tane Bakan’ı sile-tokat dövmüş'

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Nusaybin ve bütün Suriye sınırında yaklaşık 900 km civarında mayın olduğunu, Ak Parti'nin iktidara geldiği zaman bu mayınları kaldırma sözü verdiği halde sözünü yerine getirmediğini söyledi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na konuşan Tan, İsrail’in Filistin'e yaptığının aynısını AK Parti Hükumetinin Kürtlere yaptığını söyledi.

İŞTE BDP’Lİ ALTAN TAN O RÖPORTAJI:

"Altan Tan, Başbakan Erdoğan’ın insanların yaşam haklarına karışmasını eleştirerek, "Başbakan, milletin kaç çocuk doğuracağından tutun, nasıl yaşayacağına dair her şeye karıştığını ve fikir beyan ettiğini" söyledi. Tan, Başbakan’ın bu şekilde artık haddini aştığını belirterek, “Başbakan’ın yaptığı ne Müslümanlığa sığıyor, ne liberalliğe, ne de demokrasiye sığıyor” dedi.

Bunların yanlış şeyler olduğunu söyleyen Tan, "Topluma bu kadar müdahale gerilim, sıkıntı ve çatışma meydana getireceğini" söyledi. Başbakan’ın bu gerilimlerin çıkmasını bilmesi lazım diyen Tan, “Başbakan’ın bu kadar insanın hayat tarzlarına karışması yanlıştır. Herkesin hayat tarzı kendinedir” dedi.

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcı Bülent Arınç arasında yaşanan sorunlara değininen BDP’li Altan Tan, "Bülent Arınç’ın Erdoğan hakkındaki açıklamaları çok geç kalınmış bir tepkidir" dedi. Tan, bu güne kadar Başbakan’ın, birkaç tane Bakan’ı sile-tokat dövdüğü bile birkaç yerde haber olduğunu, bunu anlatan Başbakan’ın kendi arkadaşları olduğu ve kendisine bunları Ak partinin birinci derecedeki yetkililerinden duyduğunu iddia etti.

Bunların hiç birini Sokaktan herhangi birisinden duymadığını söyleyen Tan, Bizzattı Ak partililerden duyduğunu, “yalansa onların yalanıdır doğruysa yine onların doğrusudur” dedi. Başbakan Erdoğan, şimdiye kadar en az üç tane bakanı döverek görevlerinde uzaklaştırdığı söyleyen BDP’li Tan, “Başbakanın Bakanlara ve vekillere yaptığı küfürlerin haddi hesabı olmadığı söyleniyor” dedi.

Başbakanın gidişatı gidişat değildir

"Şimdi böyle bir durumda Bülent Arınç'ın Başbakana en nihayet bir ses vermesi, nasıl yorumlanır bilmem ama bunlara ilk günden biri tavır koyması gerektiğini" belirten Tan, Başbakan’a bir düzen verilmesi gerektiğini söyledi. Başbakanın asabı çok bozuk olduğunu söyleyen Tan, mesela Başbakan, konuşurken bile “benim Hükümetim, benim Bakanım, benim Valim, benim Hükümet sözcüm diyor. Başbakan biz kelimesini unuttu. Yani partimiz, hükümet sözcümüz gibi ikinci tekil veya üçüncü tekil şahıslarla unutalı yıllar oldu. Birilerinin Başbakana hatırlatması lazım. Yoksa bu gidişat gidişat değil” dedi.

Nusaybin ile Kamişlo arasına örülen duvara tepki gösteren BDP’li Tan, "Nusaybin ve bütün Suriye sınırında yaklaşık 900 km civarında mayın var. Ak parti hükümeti iktidara geldiği zaman bu mayınları kaldırma sözü verdi. Bu halkları birleştirme sözü vermesine rağmen, ama sözünü yerine yetirmediğini" söyledi. O zamanlarda Halep'te Suriye hükumeti ile Türkiye hükumeti ortak Bakanlar kurulu toplantısı yapıldığını söyleyen Tan, "şimdi o noktada nereye geldik. Mayınlar temizlenmedi, geçişler durdu, sınır kapısı kapandı. Bunlar hepsi yetmiyormuş gibi bir de hükumet buraya duvar örmeye kalktığını" söyledi.

Türkiye, İsrail’in Filistin'e yaptığını yapıyor

Türkiye'nin yaptığını bugün İsrail’in Filistin'e benzettiğini söyleyen Tan, “Türkiye bu duvarla yapmak istiyor, Nereye varmak istiyor? Anlamış değilim” dedi. Hükümetin Güvenlikten dolayı bir sürü bahane uydurduğunu söyleyen Tan, "Sanki füze gelip sizin o üç metrelik duvarınıza değip yön mü değiştirecek? Havan topunu üç metrelik duvar mı engelleyecek?” dedi.

Türkiye, halkları bölüyor

Türkiye’nin bütün halkları; Türkleri, Kürtleri, Arapları, Müslümanları birlikte yaşamalarına izin vermesi gerekirken böldüğünü söyleyen BDP’li Altan Tan, Kaldı ki Kamışlodakilerin dili Kürtçe, dini Müslüman, coğrafyası aşireti aynı, her şeyi bir olan bu halkın arasına duvar örüyorsanız, yarın siz oraya giremezsiniz. Buradan söylüyorum en geç beş sene sonra o mayınları da o tel örgüleri de halk kendisi söküp atacak iddiasında da bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikası felakettir

Suriye’deki iç savaşa da değinen BDP’li Tan, Suriye’de ölen de öldüren de “Allah u Ekber” diyor diyerek, Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikası felaket olduğunu yorumlayan Tan, Türkiye’nin El Nusra ile El Kaideye destek verdiğini de söyledi.

Altan Tan kimdir?

Altan Tan, 11 Eylül 1958'de Batman'da doğdu. İnşaat Mühendisi; Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Serbest olarak çalıştı. Büyük Değişim Partisi Kurucu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. İyi düzeyde Kürtçe ve İngilizce ile orta düzeyde Arapça bilen Tan, evli ve 6 çocuk babasıdır. (FHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.