“Tarih onları yazacak yeni nesillere de aktaracaktır”

“Tarih onları yazacak yeni nesillere de aktaracaktır”

​HÜDA PAR Genç İlçe Teşkilatı, 3 yıl önce 6-8 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da kurban eti dağıttıkları sırada katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını andı.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da kurban eti dağıttıkları sırada katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş HÜDA PAR Genç İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programa anıldı. Programda ayrıca 6-8 Ekim saldırılarının devamında Bingöl’ün Karlıova ilçesinde katledilen Cengiz Tiryaki ile Fethi Yalçın da unutulmadı.

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığının parti binasında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından şehitlerin hayatlarını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, burada yaptığı konuşmada Yasin Börü ve arkadaşlarının Kürt da onları katledenlerin de Kürt olduğunu vurgu yaparak katliamın etnik kimlikle ilgisinin olmadığını söyledi.

Tasalı, "Yasin Börü ve arkadaşları tıpkı Hz. Hüseyin gibi Yahudi ve Hıristiyanlar tarafından değil, zalim kardeşleri tarafından vuruldu. Yasin ve arkadaşları Kobanililere, Suriyelilere ve muhacirlere kurban eti dağıtırken onların dini, mezhebi ve milliyetine bakmadan ulaştırdı. Onlar; gelenleri muhacir, mazlum ve mağdur olarak görüp yardım götürüyorlardı.” dedi.

Yasinlerin misyonunu unutmayacaklarının altını çizen Tasalı, "Şehitler, omuzlarımızda büyük bir yük bıraktılar. Hz Hüseyin’i, Hz Hamza’yı unutmadığımız gibi. Habil’i unutmadığımız gibi. Biz bu kardeşlerimiz de unutmayacağız. İnşallah yaşadığımız müddetçe ilelebet kalbimizde onlar hep var olacaklardır. Tarih onları yazacak, yeni nesillere de aktaracaktır.  Bize bıraktıkları bu misyonun, bu vizyonun üzerinde durmamız gerekiyor. Tıpkı onlar gibi nerede bir mazlum, mağdur, aç, sefil, kimsesiz varsa onlara el atıp, yardım götürmemiz gerekiyor.  Şeytanın aldattığı bir kardeşimiz varsa onun ellerinden tutmamız gerekiyor. Onu camiye götürmemiz lazım, ona kitabı, Peygamberi anlatmamız lazım. Çünkü bu kardeşlerimiz de bu işi yapıyordu. O gencecik yaşlarında bu işin peşinde koşuyorlardı." (Tahir Bildik- İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.