Tarihi Hasankeyf'te "Doğa ve Su Sporları" turizmini geliştirme toplantısı yapıldı

Tarihi Hasankeyf'te "Doğa ve Su Sporları" turizmini geliştirme toplantısı yapıldı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan Trekking, Kano ve Yamaç Paraşütü etkinlikleri için yürütülecek çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personellerince yapılan sunumda, Türkiye Dağcılık Federasyonu Tırmanış Kurulu Başkanı Abdurrahim Ekin, Anatolya Spor Kulübü Yöneticisi Adnan Yıldırım, Ninova Paraşüt Kulübü Pilotlarından Eyüp Gürbüz, Yakup Tüzün ve Süleyman Acar gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda Türkiye Dağcılık Federasyonu Tırmanış Kurulu Başkanı Abdurrahim Ekin, yakın geçmişte yaptıkları Hasankeyf çalışmasına değinerek, Hasankeyf'in trekking sporu için oldukça elverişli olduğu ve Hasankeyf'te onlarca gezi güzergahının oluşturulabileceği bilgisini verdi.

Hasankeyf'te kaya tırmanışı sporunun da rahatlıkça yapılabileceğini dile getiren Ekin, Türkiye Dağcılık Federasyonunun da Hasankeyf'te yapılacak olan tüm doğa yürüyüşü ve tırmanışlar için Valilikle koordineli olarak çalışmaya hazır olduğunu aktardı. 

Anatolya Spor Kulübü Yöneticisi Adnan Yıldırım, Hasankeyf'in yeni oluşan göl aynasının kanoculuk sporuna oldukça elverişli olduğunu vurgulayarak, yakın zamanda yeni oluşacak olan güzergahlarda kanoculuk ve diğer su üstü araçlarının rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti.

Yıldırım, aynı zamanda suyun berraklaşması ile birlikte açık yüzme yarışları ve dalış sporunun da faaliyete girebileceğini vurguladı. 

Ninova Paraşütçülük Kulübü pilotlarından olan Eyüp Gürbüz ise yamaç paraşütü sporunun Hasankeyf için oldukça önemli olduğunu belirterek, gerçekleşecek uçuşların Hasankeyf için sonraki dönemlerde ticari faaliyete dönüştürülerek Hasankeyf halkı için bir alternatif turizm dalı olacağından bahsetti.

Gürbüz, aynı zamanda yamaç paraşütü için atlayış alanları ve iniş noktaları konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıya; Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı ve ilgili yetkililer katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler