Tarihi Köşk binasında göçük meydana geldi

Tarihi Köşk binasında göçük meydana geldi

Mardin'in Midyat ilçesi Ulucami Mahallesi Köşk meydanındaki tarihi binada göçük oluştu.

MARDİN - Midyat ilçesi Ulucami Mahallesindeki Tarihi Köşk Meydanında Hacı Ömer Özel Konağı olarak bilinen binada göçük meydana geldi.

 

Sabaha karşı kimsenin olmadığı bir sırada meydan gelen göçükte ölen ve yaralanan olmadı. Belediye ekipleri emniyet şeridi çekerek olası bir facianın önüne geçmek için tedbirler aldı.

 

Göçüğün Yağan yağmur dan kaynaklandığı, tahmin ediliyor.

 

Midyat Belediyesi İmar İşleri Müdürü Murat Akgül, göçüğü sabah saatlerinde meydana geldiğini belirterek iki ihtimal üzerinde durduklarını ifade etti.

 

Akgül,  “Merkez üssü Diyarbakır’da olan artçı depremin etkisi Midyat’ta da hissedildi. Bundan kaynaklı olabilir. İkinci ihtimal de son 3-4 günde yağan yağmurlardan dolayı çatlamalar olabilir. Sabaha karşı meydana gelen göçükte tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır." dedi.

 

Koruma Kuruluna tarihi bina ile ilgili bilgi verildiği belirten Akgül, "Koruma kurulu ekipleri bölgeye ekiplerini yönlendirdiler. Gerekli onarım çalışmaları yapılıp, eskiye özgün ve amacına uygun koruma amaçlı imar doğrultusunda tadilatları yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Akgül, binada genel anlamda bir restorasyon çalışması yapılacağını bildirdi. (Adnan Oğuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.