Tarihi yapılar için onarım izin belgesi almak kolaylaştı

Tarihi yapılar için onarım izin belgesi almak kolaylaştı

Bartın'da tarihi yapıların onarımına ilişkin izin belgesi almak kolaylaştırıldı.

Bartın Valiliği, kentte bulunan tarihi yapıların restorasyon çalışmaları için gerekli izin belgelerini almayı kolaylaştırdıklarını açıkladı.

Valiliğin girişimleriyle Bartın İl Özel İdaresi bünyesinde  kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB), tarihi binaların onarılmasına dönük şeffaf çalışmalar yürütecek.

Karabük Kültür  Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda üç ay süre ile stajlarını tamamlayacak olan KUDEB uzmanlarının, konuyla ilgili faaliyete geçecekleri belirtildi.

Açıklamada, "Koruma alanı veya sit alanında bulunan yapılara basit onarım ön izni verilmesi, basit onarım uygulamalarının denetlenmesi ve onarım uygunluk belgesi düzenlenmesi, Koruma Kurulu'nun onaylamış olduğu restorasyon projelerinin uygulama denetimlerinin yapılması ve projesine uygun tamamlanan uygulamalara kullanma izin belgesi verilmesi gibi işlemler 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, KUDEB Yönetmeliği ve 'Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Kuruluş, Görev, Sorumluluk ve Çalışma Esaslarının Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin' 7'nci maddesi uyarınca Bartın'da yürütülecektir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.