Tarihimizi tanıdıkça geleceğimize ışık tutacağız

Tarihimizi tanıdıkça geleceğimize ışık tutacağız

Elazığ Gençlik ve spor İl Müdürü Suphi Döner, "Tarihimizi tanıdıkça geleceğimize daha iyi bir şekilde ışık tutacağız." dedi.

Elazığ Gençlik ve spor İl Müdürü Suphi Döner, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Elazığ Gençlik ve spor İl Müdürü Suphi Döner, "Tarihimizi tanıdıkça geleceğimize daha iyi bir şekilde ışık tutacağız." dedi.

1'nci Dünya Savaşı'nın tarihler boyunca görülen savaşların en büyüğü ve en çetini olduğunu kaydeden Döner, "Büyük devletlerin genel olarak dünya üzerinde kendilerine sömürge alanları ve kurdukları fabrikalarda işlenmek üzere ham madde aramanın bir sonucu. Tabii, en fazla etkilenen Osmanlı İmparatorluğu ve bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti. Bu savaşın çetinliği, büyüklüğü hem fiziksel alanı hem iştirak eden asker sayısı ve devlet sayısıyla ilişkilendiğinde daha somut bir şekilde göz önüne çıkıyor. Önemli olan ise bu savaşın küllerinden çıkan yeni bir Türkiye Cumhuriyeti ortaya çıktı. Bizlerin sürekli o dönemi hatırlaması gerekiyor. Şer ittifaklarını hatırlaması gerekiyor. Onları canlı tutması gerekiyor. Ve yeni neslimize de bunları aktarmamız da gerekiyor. Bizler, tarihimizi okudukça, tarihimizi tanıdıkça, tarih içerisinde vuku bulan, meydana gelenleri iyi analiz ettikçe geleceğimize daha iyi bir şekilde ışık tutacağız." ifadelerini kullandı.

"Bir günle sınırlı olmamak üzere şehidlerimizin hatırlanması gerekiyor"

Çanakkale vesilesiyle birçok etkinliğin yapıldığını belirten Döner, "Şehidlerimizin kabirleri ve aileleri ziyaret edildi. Tabi buradaki amaç, bir günle sınırlı olmamak üzere şehidlerimizin hatırlanması gerekiyor. Bu Kadiri Şinas bu vefakar ve kendileri için en kutsal olan bedenlerini ve canlarını veren bu insanları yad etmek, hatırlamak, onlara bir Fatiha okumak ve ayrıca ailelerine de birer teselli ziyaretinde bulunmaktı. Hamdolsun bizler bunların hepsini gerçekleştirdik. Tekrardan Çanakkale Savaşı gibi savaşların yaşanmaması için, barışın olduğu, huzurun olduğu ve insanların kardeşçe dil, din, ırk, ve mezhep hiçbir ayrışmaya gitmeden tek paydada buluştuğu ve huzurla yaşadığı bir dünya temennisinde bulunuyorum. İşte bu temennimiz, içselleştirilerek hayatımıza uygulanırsa dünya huzur bulacaktır." şeklinde konuştu.

"Camiye giden kardeşlerimiz hunharca katledildiler"

Yeni Zelanda'da Müslümanlara karşı gerçekleşen Haçlı terörüne ilişkin de konuşan Döner, şunları kaydetti:

"Geçen hafta malumunuz cuma günü masum bir şekilde camide, cuma ibadetini yapmaktan başka bir düşüncesi olmayan, Rabbine sığınmaktan başka içinde uhdesi olmayan kardeşlerimiz hunharca katledildiler. Dolayısıyla bizim bir an önce dünyanın her tarafında barışı ve iç huzuru sağlamamız gerekiyor. Geçmişte Çanakkale başta olmak üzere bütün devletlerin tarihlerindeki bu tür olayları canlı tutarak, bundan ibret alarak barışı geliştirmemiz gerekiyor. Gençlerimize de bu noktada geleceğin dünyasında var olma mücadelesinde çok çalışmalarını çok üretken hareket etmelerini, çağın donanımlarının üzerinde bir donanımla kendilerini yetiştirmelerini istiyorum. Sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanırsak inşallah içimizde barıştan, sevgiden ve bunu yeşertmekten yana duygularımızın da zirvede olduğunu düşündüğümüz de çok sağlıklı huzurlu bir gelecek ve dünya bizi bekliyor olacak."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler