Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ocakta arttı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ocakta arttı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi, bu yılın ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,62 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın ocak ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksi açıklandı.

Açıklamada, tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin (Tarım–ÜFE), bu yılın ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,62, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 1,62, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,69 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 12,36 arttığı kaydedildi.

Bir önceki aya göre değişimin; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 1,04, ormancılık ürünlerinde yüzde 17,34 ve balıkçılıkta ise yüzde 11,37 arttığı belirtildi.

Ana gruplarda bir önceki aya göre değişimin; çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 6,05, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,32 artış, tek yıllık bitkisel ürünlerde ise yüzde 1,71 azalış olduğu belirtilen açıklamada, alt tarım gruplarından; turunçgillerin yüzde 8,53, canlı sığırların, bunlardan elde edilen işlenmemiş sütün yüzde 1,65 arttığı, çeltiğin yüzde 9,31, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyvelerin yüzde 5,35, lifli bitkilerin yüzde 2,60 ve yağlı meyvelerin yüzde 1,49 azaldığı ifade edildi.

Açıklamada, Tarım ÜFE'nin bu yıldan itibaren 2015=100 temel yılına ait yeni sepet, madde ağırlıkları ve 2015 yılı ağırlıklı ortalama madde fiyatlarına göre hesaplandığı ifadesine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler