Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Kozan’da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Kozan’da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

​Adana’nın Kozan ilçesinde dün öğlen saatlerinde başlayan yangın devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, helikopterle yangın bölgesini inceledikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sabahın erken saatlerinde Adana’ya gelen Bakan Pakdemirli, helikopterle yangını havadan inceledikten sonra önemli açıklamalar yaptı.

Kamuoyunu bilgilendirmek üzere bölgeye geldiğini ifade eden Pakdemirli, yangın ihbarını ilk olarak dün saat 12.50’de aldıklarını akabinde ise 13.04’te yangına müdahalenin başladığını kaydetti.

Yangına 2 uçak, 19 helikopter, 35 iş makinası, 153 arazöz ve 750 personelle müdahale ettiklerini aktaran Pakdemirli, "Böylesi bir yangın alanında maksimum personel ve araçla müdahale ediyoruz." diye konuştu.

Can kaybı yok

Yangın sonucunda Çamlarca, Minnetli, Karahamzalı, Kuyubeli, Çürüklü, Boztahta, Karabucak ve Acar Yayla köyleri’nin etkilendiğini ifade eden Pakdemirli, "Şükürler olsun ki herhangi bir can kaybımız yoktur. Valiliğimizin koordinasyonunda köylerimiz dün tahliye edilmişti." dedi.

"Kontrol altına alma çalışmaları iyiye doğru gidiyor"

"İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına almak ve ardından soğutma çalışmalarına başlamak istiyoruz. Henüz yangın tam anlamıyla kontrol altına almış diyemiyoruz." ifadelerini kullanan Pakdemirli, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların iyiye doğru gittiğini bildirdi.

Bakanlık ve Valilik olarak yangının çıkış sebebinde bir kasıt olduğu şüphesi üzerinde durduklarını da vurgulayan Pakdemirli, "Fakat şu an önemli olan yangının nasıl ve kim tarafından çıkarıldığı değil, yangını söndürmektir." şeklinde konuştu.

Yangının çok parçalı bir alanda çıktığını bundan dolayı da zarar gören alanı tam olarak hesaplamadıklarını söyleyen Pakdemirli, "Ne kadar alanın zarar gördüğünü tespit etmek ya da ekiplerimizi buna yoğunlaştırmak istemiyoruz. Ana amacımız, yangını söndürmektir. Rakamları ondan sonra paylaşacağız." dedi.

İLKHA


Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Kozan’da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.