Tarımda yeşil masa uygulaması başladı

Tarımda yeşil masa uygulaması başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hizmetlerden daha hızlı bir şekilde faydalanmak için tarımda "Yeşil Masa" uygulaması başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hizmetlerden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmayı sağlayarak hizmet alanların memnuniyetinin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla İl Müdürlükleri bünyesinde "Yeşil Masa" uygulamasının başlatılması kararı alındı.

Yeşil Masa hakkında değerlendirmelerde bulunan Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Ergün Çolakoğlu, "Yeşil Masa" uygulaması ile çiftçilerin memnuniyetini üst düzeye çıkaracaklarını söyledi.

Çolakoğlu, "Bakanlığımızın insan odaklı çalışma prensibine istinaden gerçekleştirilen Yeşil Masa uygulaması ile çiftçilerin her türlü şikayet, sıkıntı ve taleplerinin süratle yerine getirilmesi çiftçi memnuniyetinin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır. Hizmete ulaşma, hizmet kalitesi, memnuniyet gibi değerler ön planda tutularak vatandaşımızın evrak vs. gibi bürokratik işlemleri minimum zaman dilimi içerisinde gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Bakanlığımızın bu yeni uygulamasının üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim." İfadelerini kullandı.

Yeşil Masa uygulaması nedir?

"Yeşil Masa" uygulaması ile üreticilerin taleplerinin en hızlı ve sağlıklı biçimde sonuçlandırılması amaçlanıyor. Uygulama ile ayrıca, bitkisel-hayvansal üretim yapan üreticiler, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hızlı ve etkili ve sürekli bir bilgi ağı kurulması hedeflendiği belirtildi.

Yeşil Masa uygulaması nasıl işleyecek?

Yeşil Masa uygulamasında çiftçiler-üreticiler web ortamında, mail ortamında, telefon aracılığı ile veya kuruma bizzat başvuruda bulanarak talep, öneri ve şikayetlerini "Yeşil Masa" da görevli personellere iletebileceklerdir. Görevli uzman personel tarafından alınan talepler il ve ilçelerdeki konu uzmanlarına iletilecek ve en geç 5 işgünü içerisinde talep sahibine geri bildirimde bulunulacağı öğrenildi.

Müracaatlar nasıl yapılacak?

Yeşil Masa'nın kurumların girişinde müracaat veya talepte bulunanlar ile ilk muhatap olacak birimler şeklinde dizayn edilirken vatandaşın kolaylıkla ulaşabileceği bir konumda olmasına dikkat edilmiş olup 'Yeşil Masa' birimine müracaatlar, İl Müdürlüklerine ait internet sitesi (yesilmasa.tarim.gov.tr) üzerinden, telefonla veya şahsen yapılabileceği ifade edildi.

Gerçek veya tüzel kişilerce il müdürlüklerine yapılacak elden başvurular, telefon veya mail ortamında iletilecek talep, öneri veya şikâyetler, Yeşil Masa'da görevli personelce kabul edileceği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.