“Tarımın kalkınmadığı ülkeler kalkınmış ülkeler olamazlar”

“Tarımın kalkınmadığı ülkeler kalkınmış ülkeler olamazlar”

​Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Tarım kalkınmazsa, Türkiye kalkınmaz. Tarımın kalkınmadığı ülkeler kalkınmış ülkeler olamazlar." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

İlk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden bakanlar Fakıbaba ve Eroğlu Şeref Defterini imzaladıktan sonra, Valilik makamına geçerek, burada Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile bir süre görüştüler.

Daha sonra burada bir basın toplantısı düzenleyen bakanlar Fakıbaba ve Eroğlu, devam eden projeler ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdiler.

Şanlıurfa’ya 35 milyar TL yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, bunun bu yıl 40 milyarı aşacağını söyledi.

Son 44 yılın en kurak yılının yaşanıldığını belirten Eroğlu, "1972’den bu yana en kurak yıl 2017 yılı oldu. Şanlıurfa’da yüzde 65 az yağış düştü. Çiftçilerimizle birlikte hepimiz el ele yağmurlama ve damlama sulamayla yaparsak, bu su yeter. Aksi takdirde bu su yetmez.” dedi.

“Tarım kalkınmazsa, Türkiye kalkınmaz.”

Daha sonra konuşan Bakan Fakıbaba ise Tarımın bir ilke için çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Tarım kalkınmazsa, Türkiye kalkınmaz. Tarım kalkınacak ve Türkiye kalkınacak. Tarımın kalkınmadığı ülkeler kalkınmış ülkeler olamazlar. Ne kadar sanayileşmiş olurlarsa olsunlar. Kendi gıdalarını üretemiyorlarsa, o ülkeler kalkınmış ülkeler olamazlar. Onun için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde el ele vereceğiz. Tarımda büyük hamleler gerçekleştireceğiz. Ve yapacağımız bu hamleler sadece Şanlıurfa için değildir. Gittiğimiz bütün şehirlerde bunları gerçekleştireceğiz.”

Basın toplantısının ardından bakanlır Fakıbaba ile Eroğlu, kent merkezindeki temaslarını sürdürdüler.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.