Tarsus Emniyet Müdürlüğü’nden Suriyeli uyarısı

Tarsus Emniyet Müdürlüğü’nden Suriyeli uyarısı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Suriyeliler arasında çıkan kavga nedeniyle sitelerde provokatif paylaşımlar olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde son günler sosyal paylaşım sitelerinde Suriyelilerin ilçede olay çıkaracağı yönünde yapılan paylaşımların provakatif olduğuna dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların bu tür paylaşımlara itibar etmemesini istedi.

Konu ile ilgili olarak Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama da,"Son günlerde sosyal medyada ve vatandaşlarımız arasında İlçemiz kamuoyunu meşgul eden Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlarımız arasında kavga çıktığı,  kalabalık grupların toplanarak toplumsal olaylar çıkaracakları şeklinde asılsız provokatif haberlerin ve söylentilerin yayılmaya çalışıldığı gözlenmiştir. 13 Temmuz 2016 tarihinde İlçemiz Yarbay Şemsettini ile Kavaklı mahallelerinde ikamet eden Suriyeli sığınmacıların kendi aralarında çıkan tartışma sonucunda iki ayrı basit yaralamalı Adli olaylar meydana gelmiş, Emniyet güçlerimiz konulara anında müdahale ederek gerekli tahkikat işlemlerini başlatmışlardır. Ayrıca güvenlik güçlerimizin konuya ilişkin kontrol uygulamaları ve emniyet tedbirleri titizlikle devam etmektedir." denildi.

Vatandaşların aslı olmayan söylentilere itibar etmemeleri uyarısının yapıldığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın aslı olmayan ve toplumsal huzuru bozucu mahiyetteki maksatlı söylentilere itibar etmemeleri, sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete sürükleyici olumsuz propaganda niteliğindeki haberlere kanmamaları, oturdukları bölgelerde şüpheli gördükleri kişi veya gruplarla ilgili 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri Kamu düzeninin sağlanmasında önemli bir  katkı sağlayacaktır. Güvenlik güçlerimiz ilçemizin huzur ve güveni için etkin biçimde çalışmalarını sürdürmektedirler. "ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.