Tarsus zabıtadan kahvehanelere denetim

Tarsus zabıtadan kahvehanelere denetim

Mersin’in Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri, kentteki kahvehaneleri denetleyerek usulsüz işletmelere cezai işlem uyguladı.

Tarsus Belediyesi,  Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince kurulan gıda denetim ekibi, ilçe genelinde halk sağlığını korumak, gözetlemek sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amacıyla kahvehaneleri denetledi.

Çay ocağı, kahvehane ve kafeterya türü işletmelerde denetim yapan ekipler, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına esas olan, sıhhi müesseslerin taşıması gereken tüm şartlar yerinde inceledi. Çalışan personellerin ilgili mevzuat gereği hijyen eğitim belgelerinin kontrolü yapan ekipler, kullanım alanlarının temizliği, kullanılan malzemelerin temizliği, çay, şeker, kahve gibi ürünlerin üretim izinleri, temizlikte kullanılan deterjan ve diğer malzemeleri kontrol ederek işletme personelini de bilgilendirdi.

Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, denetimi yapılan işyerleri içinde, halkın sağlığını etkileyecek şekilde, çevre insan sağlığına uygun olmayan işletmeler hakkında tebligat düzenleyerek yasal işlem uyguladı.    (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.