Tarsuslu esnaftan Ramazan duyarlılığı

Tarsuslu esnaftan Ramazan duyarlılığı

Ramazan ayına ve oruç tutanlara hürmeten Tarsuslu bazı esnaflar işyerlerini Ramazan ayı boyunca kapatarak büyük bir toplumsal duyarlılık gösteriyor.

MERSİN- Tarsus'ta bulunan bazı esnaflar, Ramazan ayı dolayısı ile iş yerlerini kapatarak, oruç tutanlara ve Ramazan ayına hürmet gösterdiklerini belirttiler.

 

Ramazan ayına hürmeten 4 yıldan beri her Ramazan ayında lokantasını kapattığını belirten Ciğerci Hasan Usta, "8 yıldan beri Tarsus'ta lokanta işletiyorum. Daha önce Ramazan aylarında dükkanı kapatmazdım, ama içimde sürekli bir burukluk vardı. Allah'a çok şükür son 4 yıldan beridir Ramazan ayına ve oruç tutanlara hürmet olarak lokantamızı gündüzleri kapatıp, sadece iftar saatlerinde açıyoruz. İşlerimizde bundan dolayı bir düşüş var ama olsun, içimiz rahat ve huzurlu. Ramazan ayında lokantamızı kapattığımızdan dolayı gün içinde gelen müşteriler oluyor. Bunlardan bazıları bize 'sadece siz mi Müslümansınız' diye tepki gösterirken, bazı duyarlı vatandaşlar ise bizi bundan dolayı tebrik ediyor. Allah izin verirse bu uygulamamız her Ramazan ayında devam edecek." şeklinde konuştu.

 

Tarsus'ta çay ocağı işletmeciliği yapan Özcan Sımsıkı ise, her Ramazan ayında iş yerini kapattığını belirtti.

 

Sımsıkı, "Ramazan ayı dolayısı ile iş yerlerimizi kapatıyoruz. 4 yıldır bu işi yapıyorum ve Ramazan ayında kapatıyorum. Amacım Ramazan iklimini yaşamaktır. Malumunuz Çukurova bölgesinde oruç tutan azdır. Bizler bunlardan oruç tutmalarını beklemiyoruz, ama oruç tutan insanlara saygı göstermelerini bekliyoruz. Bir duyarlılık olsa, insanlar açıkta uluorta yerde sigara içip, yiyip içmezler. Amacımız Allah rızası içindir. Tabi iş yerimizi kapatınca bazı esnaf arkadaşlarımız, 'niye kapatıyorsunuz, açsanız iş yaparsınız' şeklinde tepkiler alırken, bazıları da bizim bu davranışımızı takdirler karşılıyorlar. Bizler bu uygulamamızı yine her Ramazan ayında devam ettireceğiz." dedi. (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.