Tarsuslular gündemi duvardan takip ediyor

Tarsuslular gündemi duvardan takip ediyor

Tarsuslular şehrin belirli yerlerinde bulunan duvarlara asılan yerel gazeteleri okuyarak gündemi takip etmeye çalışıyorlar.

MERSİN - Tarsus'ta vatandaşların gündemi takip etmesi amacıyla şehrin belirli duvarlarına yerel gazeteler asılıyor.

 

Yıllardır uygulanan duvar gazetesi geleneği halkın büyük ilgisini çekerken, ilçe halkı yaşanan dünya ve ülke gündemini duvara asılan gazetelerden takip etmeye çalışıyor.

 

1977 yılında ilçe genelinde yayınlanan gazetelerden birinde çalışan genç bir muhabirin, matbaanın dış camına günlük çıkan gazeteleri asmasından sonra duvar gazeteciliği gelenek haline geldi.

 

Daha sonra ilçenin üç ayrı noktasında kurulan panolarda yaşatılmaya devam edilen duvar gazeteciliğine, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gözleniyor.

 

2000 yılında belediye tarafından Adliye binası yanındaki Antik yolun tel örgülerine yapılan panolara asılan yerel gazetelerin sayısı bu gün 20'yi buluyor.

 

2010 yılında ise şehrin kuzeyinde yer alan Yenimahalle-Gaziler Mahallesi bölgesindeki insanların yerel gazete okumak istemeleri üzerine bu bölgede de bazı gazeteler asılmaya başlandı.

 

Yenimahalle ve Gaziler Mahallesi muhtarlıkları, kendilerine gelen gazeteleri yaptırdıkları panolara asarak mahalle sakinlerinin kent merkezine gitmelerine gerek kalmadan yerel gazete okumalarına imkân sağlıyor. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.