Tarsus’ta 10 bin adet Kur’an-ı Kerim dağıtılacak

Tarsus’ta 10 bin adet Kur’an-ı Kerim dağıtılacak

Tarsus ilçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçe genelinde 10 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıtılacağı belirtildi.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde gazeteciler ile bir araya gelerek, hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi veren Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, bu yıl 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temasının seçildiğini söyledi.

Türkiye'de ve aynı zamanda bölgede bir ilki gerçekleştirmenin ayrı bir heyecanını yaşadıklarını ifade eden  Müftü Erenay, ilçe genelinde, 10 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Tarsus'ta Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde şu ana kadar yaklaşık 7 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını sözlerine ekleyen Müftü Erenay, "Peygamber efendimizin doğum günü olan 13 Nisan tarihinde günün anlamı için şehir içi taşımacılık yapan otobüs şoförlerinden ücretsiz yolcu taşımalarını kendilerinden rica edeceğiz.  Aynı zamanda yolculara yine ücretsiz Kur'an-ı Kerim dağıtacağız." dedi.

Erenay, Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında, Tarsus Kapalı Spor salonunda 14 Nisan 2015 Salı günü saat 19.30'da Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman'ın katılacağı 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' adlı konferans düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.