Tarsus’ta 7 Mahallede kuduz riski

Tarsus’ta 7 Mahallede kuduz riski

Mersin'in Tarsus ilçesinde ölen bir köpekte şüphe üzerine alınan numunelerde kuduz vakasına rastlanması nedeniyle ilçenin 7 mahallesi kuduz risk bölgesi ilan edildi.

Tarsus Fahrettin Paşa mahallesinde ölen bir köpekten alınan numunelerde  kuduz vakasına rastlanması nedeniyle 7 mahalle kuduz risk bölgesi ilan edildi.

Alınan bilgilere göre, Fahrettin Paşa Mahallesi'nde oturan İ. G, köpeğinin ölmesi üzerine şüphelenip durumu Gıda Tarım ve Hayvançılık İlçe Müdürlüğü yetkililerine bildirmesi üzerine mahalleye gelen ekipler köpekten numune aldı.

Numuneden çıkan sonuçlarda kuduz hastalığına rastlanması nedeniyle İlçe Hayvan Sağlık Komisyonu  acil olarak toplanarak kuduz hastalığının yayılmaması için bir dizi tedbirler aldı.

İlçe Hayvan Sağlık Komisyonu tarafından ilçe merkezinde bulunan Fahrettinpaşa, Bolatlı, Reşadiye, Tozkoparan, Akşemsettin, Kavaklı ve Kemalpaşa mahallelerinin kuduz risk bölgesi ilan edilmesine karar verildi.

Alınan kararlara kuduz risk alanına giden uygun yerlere "kuduz risk bölgesi" yazan okunaklı tabelalar yerleştirilirken, belediyeler ve muhtarlıklar tarafından aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın belirtilen bölgelerdeki tüm sahipsiz ya da başıboş köpek ve kedilerin toplanıp bakımevine konularak gözetim altında tutulmasına karar verildi. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.