Tarsus'ta Cezerye, Humus ve Şalgam Yarışması yapıldı foto

Tarsus'ta Cezerye, Humus ve Şalgam Yarışması yapıldı foto

Mersin’in Tarsus ilçesinde ‘Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Günleri' kapsamında ilçeye özgü olan şalgam, baklava, cezerye ve humus yarışmaları yapıldı.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Günleri' kapsamında, kente özgü yiyecek ve içeceklerden olan şalgam, baklava, cezerye ve humus yarışmaları yapıldı.

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girecek ürünlerin seçimi 11 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Baklava, şalgam humus ve cezerye dalında yapılan yarışmalarda jüri üyelerinin değerlendirme sonucunda,  Şalgamda 807 puan ile Pamir olurken, Mısra Şalgamları 724 puanla ikinci, Ali Fakı şalgamları ise 664 puanla üçüncü oldu.

Cezerye yarışmasında Kelebek cezeryeleri 852 puanla birinci, Turanoğlu cezerye 768 puanla ikinci, Ateşler de 617 puanla üçüncülüğü kazandı.

Humus yarışmasında ise Kervan bin 010  puanla birinci olurken, Kardeşler humus 873 puanla ikinci, Tarsus humus 828 puanla üçüncü oldu.

Baklava yarışmasında ise  Aksay Baklava 988 puanla birinci, Florya Paçka  Pastanesi  911 puanla ikinci ve Zümrüt Pastanesi  891 puanla üçüncü oldu.

Bu etkinliklerin kentin tanıtımına önemli katkısı olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kente özgü yiyecek ve içecekler tanıtmak amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 22.’ncisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Etkinliklerinin 6-7 ve 8 Mayıs tarihinde yapılacağını söyledi.

Yarışmada dereceye girenlere Eshab-ı Kehf’te düzenlenecek olan Hıdırellez Etkinliklerinde  ödülleri verilecek.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.